Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τα MUST HAVE ρούχα της ντουλάπας!


 Μια γυναίκα δεν είναι απαραίτητο να ξοδεύει πολλά χρήματα για να είναι καλοντυμένη και chic, αρκεί  να επενδύσει σε βασικά και διαχρονικά κομμάτια. Ανεξάρτητα με το στυλ της κάθε γυναίκας υπάρχουν κάποια ρούχα που είναι  must  have. Ποια είναι λοιπόν αυτά;


 Λευκό πουκάμισο

Ταιριάζει σε όλες τις περιστάσεις και είναι ευκολοφόρετο, καθώς το λευκό συνδυάζεται με τους περισσότερους συνδυασμούς. Μπορείς να το φορέσεις από το πρωί έως και το βράδυ.





Μαύρη pencil φούστα

Άλλο ένα ρούχο που μπορεί να φορεθεί με τα πάντα, από το πρωί στη δουλειά μέχρι το βράδυ στο club. Κολακεύει κάθε γυναίκα και αναδεικνύει τις καμπύλες!



Μαύρο φόρεμα

Ένα μαύρο φόρεμα είναι άλλο ένα must ρούχο που θα σου λύσει τα χέρια! Μπορείς να το φορέσεις από το πρωί με μια καπαρντίνα μέχρι το βράδυ με τα κατάλληλα αξεσουάρ και παπούτσια.



Jean

Και φυσικά δεν μπορεί να λείπει το τζιν από καμία ντουλάπα.Είναι διαχρονικό, άνετο και ευκολοφόρετο. Αν θες να επενδύσεις μόνο σε ένα θα σε συμβούλευα να πάρεις ένα skinny με καλή εφαρμογή και κατά προτίμηση σκουρόχρωμο για να πηγαίνει με όλες τις περιστάσεις.



Blazer

Το blazer είναι διαχρονικό και πάντα στη μόδα. Μπορείς πολύ εύκολα να το φορέσεις το πρωί με μια μπλούζα και ένα τζιν μέχρι το βράδυ με το αγαπημένο σου φόρεμα. Αντιπροσωπεύει το preppy στυλ και την κομψότητα.


Μπεζ Καπαρντίνα

Επένδυσε σε μια μπεζ καπαρντίνα, είναι διαχρονικό κομμάτι και αξίζει. Είναι το ρούχο που θα απογειώσει όλα τα casual ρούχα σου. Το μπεζ συνδυάζεται πολύ εύκολα!



T-shirt

Τέλος ένα απλό, οικονομικό ρούχο που έχουμε όλες μας. Μπορεί να είναι σε διάφορα χρώματα, με στάμπα ή χωρίς. Φοριέται σε κάθε περίσταση από το πρωί ως το βράδυ.


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Top 5 Favorite Mascara's



Σήμερα θα σας παρουσιάσω τις 5 αγαπημένες μου μάσκαρα.
Αυτή είναι η δική μου γνώμη και αυτές που έχουν "λειτουργήσει" σε μένα.

1) Seventeen, X-Traordinaire
Για τη συγκεκριμένη μάσκαρα δεν χρειάζονται συστάσεις καθώς είναι εδώ και χρόνια στο εμπόριο και παραμένει να είναι από τις καλύτερες που βγάζει η Seventeen. Εδώ θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια Ελληνική εταιρία. Προσφέρει όγκο και μήκος ταυτόχρονα. Διαχωρίζει τέλεια μεταξύ τους τις βλεφαρίδες, δίνοντάς του εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων. Έχει πλαστικό βουρτσάκι και μικρά "δοντάκια". Προσωπικά, πάντα θα έχω στα καλλυντικά μου μια, όσες φορές και να τελειώσει!




2) Christian Dior DIORSHOW
Αυτή η μάσκαρα δίνει υπερβολικό μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες. Όμως στις δικές μου "λειτούργησε" αφού είχε στεγνώσει λίγο το προϊόν και δεν ήταν τόσο υγρό. Αυτό έγινε και με τη δεύτερη φορά που αγόρασα το προϊόν.  Το βουρτσάκι της είναι τρίχινο και αρκετά μεγάλο. Το μόνο αρνητικό της είναι η τιμή της, περίπου 32 ευρώ.




3) ERRE DUE, XCESS 3D Mascara
Πρόκειται για ένα νέο μου απόκτημα όπου με εντυπωσίασε. Το μυστικό κρύβετε στο βουρτσάκι, είναι πλαστικό με μικρά δοντάκια όπου στη μια πλευρά έχει ένα " χτενάκι ". Δίνει φοβερό μήκος, όγκο αλλά και διαχωρισμό. Είναι από τις μάσκαρα που μπορείς να "χτίσεις". Ακόμα έχει μια υφή που δεν κοκαλώνει και δεν ταλαιπωρεί τις βλεφαρίδες.





4) BENEFIT, They're Real
Έχει πλαστικό βουρτσάκι που στο πάνω μέρος του έχει "δονάκια" για να μπορείς να χτενίσεις εύκολα και τις κάτω βλεφαρίδες χωρίς να μουτζουρωθείς. Δίνει μήκος και όγκο στις βλεφαρίδες καθώς μπορείς να "χτίσεις" πάνω στις βλεφαρίδες. Την συγκεκριμένη μάσκαρα μπορείς να τη βρεις στα SEPHORA και στο εξωτερικό.



5) Radiant, Magna Lash
Τέλος θα κλείσω με άλλη μια αγαπημένη μάσκαρα από ελληνική εταιρία.
Κυκλοφόρησε πρόσφατα στο εμπόριο αλλά έχει γίνει ανάρπαστη! Έχω ενθουσιαστεί με το εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων που δίνει στις βλεφαρίδες. Οι βλεφαρίδες φαίνονται πυκνές και έντονες στη βάση τους και στο τελείωμα τέλεια διαχωρισμένες. προσφέρει διαχωρισμό και όγκο.
Έχει τρίχινο και αρκετά μεγάλο βουρτσάκι.







Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Πως να βάλεις το ρουζ ανάλογα με το σχήμα του προσώπου σου


Κάθε σχήμα προσώπου χρειάζεται και την δική του τεχνική όσον αφορά την τοποθέτηση του ρουζ. Μπορεί να αναδείξει τις γωνίες  ή και να τις κρύψει. Ακόμα μπορεί να μας δώσει μια όψη φρεσκάδας, αν χρησιμοποιήσουμε ροζ αποχρώσεις.
Οβάλ 
Όπως έχω πει και σε άλλο μου άρθρο το οβάλ είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου. Ξεκίνησε απλώνοντας το ρουζ από τα μήλα προς τα έξω πατώντας με το πινέλο σου πάνω στα ζυγωματικά. 

Στρογγυλό
Άπλωσε το ρουζ κάτω ακριβώς από το κόκαλο των ζυγωματικών, σε τριγωνικό σχήμα, με την βάση στο ύψος των αφτιών και την κορυφή να φτάνει κάτω από την εξωτερική γωνία των ματιών. 

Τετράγωνο
Επειδή το τετράγωνο πρόσωπο έχει έντονες γωνίες θέλει ιδιαίτερη προσοχή στην τοποθέτηση του ρουζ γιατί υπάρχει κίνδυνος να παραμορφώσεις τα χαρακτηριστικά σου και να βγει άσχημο το αποτέλεσμα. Τοποθέτησε το ρουζ πάνω στα μήλα κάνοντας κυκλικές κινήσεις και σβήνοντας με πολύ ελαφρύ χέρι προς τα έξω.

Καρδιά
Τέλος, βάλε το ρουζ στα μήλα και με κατεύθυνση προς διαγώνια και πάνω.



Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Τέλεια φρύδια σε 3 βήματα!

Επειδή το φρύδι είναι το "κάδρο" του ματιού και αλλάζει όλο το βλέμμα πρέπει να δόσεις μεγάλη έμφαση στον τρόπο που θα τα αποτριχώσεις.
Το κάθε πρόσωπο έχει και το ανάλογο σχήμα που του ταιριάζει. Δεν μπορούν όλες οι γυναίκες να έχουν το ίδιο σχήμα!


Κανόνες για σωστό σχήμα:
  1. Για να βρεις που πρέπει να ξεκινάει το φρύδι σου, τοποθέτησε ένα χάρακα (ή εναλλακτικά ένα ξυλάκι ) παράλληλα με τη μύτη, να ξεκινάει από το ρουθούνι και να καταλήγει στο φρύδι (βλ.εικόνα,πρώτη γραμμή). Το φρύδι στου πρέπει να ξεκινάει από την εξωτερική πλευρά του χάρακα.Αν εξέχουν τρίχες από το χάρακα πρέπει να τις αποτριχώσεις.Αντίθετα, αν λείπουν τρίχες, πρέπει να τις αφήσεις να μακρύνουν.
  2. Για δεις που είναι η γωνία του φρυδιού σου πρέπει να τοποθετήσεις τον χάρακα πάλι στην μύτη σου αλλά να περνάει ακριβός μπροστά από την ίριδα του ματιού σου. Το σημείο που θα καταλήγει ο χάρακας είναι και η γωνία του φρυδιού σου(βλ.εικόνα,δεύτερη γραμμή). Προσοχή!Σε αυτό το σημείο θέλει ιδιαίτερη προσοχή στις τρίχες που θα αφαιρέσεις!
  3. Τέλος, για να βρεις το σημείο που τελειώνει το φρύδι σου τοποθέτησε το χάρακα στη μύτη και κοίταξε να περνάει από την εξωτερική γωνία του ματιού σου.Το σημείο που θα καταλήγει ο χάρακας, εκεί και πρέπει να τελειώνει το φρύδι σου(βλ.εικόνα,γραμμή τρίτη).

Αν δεν έχεις τα τέλεια πυκνά φρύδια η παρακάτω φωτογραφία θα σε βοηθήσει να έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!


Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Φτιάξε το παλιό σου ρουζ όπως ΠΡΙΝ!

Σου έσπασε το αγαπημένο σου ρουζ ή η πούδρα λάμψης και δεν ξέρεις τι να κάνεις;

Εννοείται πως δεν θα πετάξεις τίποτα!
Και ναι, και γι'αυτό σου έχω τη λύση!
  • Για να πάει ομοιόμορφα το προϊόν τοποθέτησε ακριβώς πάνω από το ρουζ μια ζελατίνα (βλ.εικόνα) και με ένα ξυλάκι ή ότι άλλο θες "σπάσε" το σε μικρά κομματάκια.
  • Μετά ρίξε παντού λίγες σταγόνες οινόπνευμα
  • Με με μια μικρή σπάτουλα δώσε το σχήμα του ρουζ που εσύ θες.
  • Περίμενε λίγη ώρα να στεγνώσει.
  • Τώρα είσαι έτοιμη να το χρησιμοποιήσεις! 




Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πώς να διορθώσεις το σχήμα του προσώπου σου!

    Σήμερα θα σας μιλήσω για τις φωτοσκιάσεις και το πώς θα διορθώσετε το σχήμα του προσώπου σας! Η φωτοσκίαση είναι η διαδικασία του να ρίχνεις σκιές και φως, καλύπτοντας έτσι κάποια σημεία του προσώπου σου και αναδεικνύοντας κάποια άλλα.  Για να τονίσουμε τα σημεία που θέλουμε, χρησιμοποιούμε ανοιχτά χρώματα που προσδίδουν φωτεινότητα και λάμψη(π.χ.  μια πούδρα λάμψης). Για να σκιάσουμε κάποια άλλα, χρησιμοποιούμε σκουρόχρωμες αποχρώσεις μειώνοντας τον όγκο, έτσι οι περιοχές αυτές δείχνουν μικρότερες.
Οι φωτοσκιάσεις ποικίλουν ανάλογα με το είδος του προσώπου. 
Ας τις αναλύσουμε λοιπόν!



  1.  Οβάλ  Είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου και ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητο το contour. Η μόνη παρέμβαση που κάνουμε αν θέλουμε, είναι να σκουρίνουμε το κάτω μέρος των ζυγωματικών και να φωτίσουμε το κόκκαλο.
  2. Μακρύ Αυτό το πρόσωπο είναι μεγάλο σε ύψος και μικρό σε πλάτος. Οπότε  το διορθώνουμε ως εξής: Τοποθετούμε την terracotta σε μέτωπο και πιγούνι για να ''κόψουμε'' το ύψος και πούδρα λάμψης στους κροτάφους, μπροστά από τα αυτιά (κατά μήκος του κόκαλου) και στα πλάγια του πιγουνιού, ώστε να αυξήσουμε το πλάτος.
  3. Ορθογώνιο  Για να το διορθώσουμε τοποθετούμε και σ'αυτό terracotta σε μέτωπο και πιγούνι καθώς και στις γωνίες, ενώ πούδρα λάμψης  στα πλάγια του προσώπου για να αυξήσουμε το πλάτος του.
  4.  Στρογγυλό Πώς το διορθώνουμε:  Για να ''κόψουμε'' πλάτος, τοποθετούμε terracotta απ'τα πλάγια των κροτάφων, μπροστά από τα αυτιά και τέλος στα πλάγια του πιγουνιού. Για να αυξήσουμε το ύψος φωτίζουμε με μια πούδρα λάμψης το μέτωπο, τα κόκαλα και το πιγούνι ( και σκιάζουμε στο λαιμό και κάτω απ'το πιγούνι για να δώσουμε μια  ψευδαίσθηση βάθους ) .
  5. Τετράγωνο  Διορθώνουμε σκιάζοντας στα πλαϊνά του προσώπου ξεκινώντας από τους κροτάφους, τα ζυγωματικά και στην κάτω γνάθο. Επιπλέον, φωτίζουμε στο κέντρο του μετώπου, στο πάνω μέρος των ζυγωματικών και στο πιγούνι για να αυξήσουμε το ύψος.
  6. Καρδιά Εδώ, σκιάζουμε τους κροτάφους και το πιγούνι, ενώ βάζουμε πούδρα λάμψης στο κέντρο του μετώπου, στα ζυγωματικά και στα πλάγια της κάτω ζώνης.
Η ακόλουθη φωτογραφία πιστεύω να σας βοηθήσει περισσότερο! 
  • Όπου ροζ terrtacotta 
  • Όπου λιλά πούδρα λάμψης ή εναλλακτικά ένα αρκετά ανοιχτό κονσίλερ 



Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Cat-eye for Beginners

Ανήκεις στην κατηγορία των γυναικών που λατρεύουν το cat-eye αλλά δυσκολεύεσαι να το πετύχεις;

Και γι' αυτό σου έχω την λύση!
Με τέσσερις απλές κινήσεις θα έχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα.

  1. Ακολούθησε τη νοητή γραμμή του κάτω βλεφάρου και προέκτεινε  την όσο εσύ επιθυμείς.
  2. Στη συνέχεια ένωσε την γραμμή αυτή με τη γραμμή των βλεφαρίδων σου (περίπου υπολόγισε να τελειώνει η  στην μέση του ματιού σου, βλ. εικόνα2), σχηματίζοντας ένα "ν".
  3. Στη συνέχεια γέμισε με το eyeliner σου το εσωτερικό των γραμμών που δημιούργησες.
  4. Αφού έχεις σχηματίσει αυτό το " τριγωνάκι " πάτησε με το eyeliner πάνω στην, εξωτερική,  γραμμή των βλεφαρίδων σου. Μπορείς να κάνεις την «ουρά» όσο παχιά και μακριά θες, αρκεί και τα δυο μάτια να είναι συμμετρικά.

Tips:
  • Για να διορθώσεις τυχόν ατέλειες χρησιμοποίησε μια βρεγμένη μπατονέτα.
  • Αν δεν έχεις σταθερό χέρι μπορείς να ακουμπήσεις το μικρό σου δαχτυλάκι πάνω στο πρόσωπό σου για μια τέλεια γραμμή. 
  • Για πιο δραματικό αποτέλεσμα προέκτεινε την γραμμή της εσωτερικής  γωνίας του ματιού (βλ.εικόνα 1) 
  • Για ακόμα πιο έντονο βλέμμα βάλε αρκετές στρώσεις μάσκαρα!








Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

BRUSH USES

Στο πρώτο μου post θα ήθελα να ξεκινήσω με τα βασικά του make up,δηλαδή ,τις χρήσεις των πινέλων. Για εσάς λοιπόν που έχετε πολλά πινέλα αλλά δεν ξέρετε πώς ακριβώς να τα χρησιμοποιείτε δείτε το παρακάτω post.

Πιστεύω να σας βοηθήσει!

Fan Brush 

Αυτό το πινέλο μας βοηθά στο να κάνουμε contour δηλαδή φωτοσκιάσεις. Ακόμα στο  να διώχνουμε την περιττή ποσότητα πούδρας ή σκιάς αν έχει πέσει κάτω από τα μάτια μας.

Flat Foundation Brush

Το πινέλο αυτό, όπως το λέει και το όνομά του είναι ιδανικό στην εφαρμογή του foundation ,ακόμα για contour και τέλος στην τοποθέτηση σκιάς.

Foundation Brush

Αυτό το πινέλο είναι το κλασικό πινέλο για την εφαρμογή του υγρού make up.

Flat Top Brush

Άλλο ένα πινέλο το οποίο χρησιμοποιούμε για την εφαρμογή του  make up. 

Οι χρήσεις του είναι πολλές:
  • Μπορεί πολύ εύκολα να μας δώσει το λεγόμενο "εφέ αερογράφου"! Πως; Αν απλώσουμε υγρό make up στο πινέλο  και κάνουμε ταμποναριστές κινήσεις.
  • Επειδή έχει πολλές και πυκνές τρίχες, αν απλώσουμε την πούδρα μας με το συγκεκριμένο πινέλο έχουμε full κάλυψη. 

Angled Blush Brush 

Αυτό το πινέλο είναι ιδανικό για contour. Δηλαδή, για σκίαση στο σημείο των ζυγωματικών.

Powder Brush

Τέλος, αυτό είναι το απλό πινέλο για compact powder, δηλαδή συμπιεσμένη πούδρα. Μπορεί επίσης να το χρησιμοποιήσουμε και σε πούδρα ελεύθερης μορφής.