Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Πώς να διορθώσεις το σχήμα του προσώπου σου!

    Σήμερα θα σας μιλήσω για τις φωτοσκιάσεις και το πώς θα διορθώσετε το σχήμα του προσώπου σας! Η φωτοσκίαση είναι η διαδικασία του να ρίχνεις σκιές και φως, καλύπτοντας έτσι κάποια σημεία του προσώπου σου και αναδεικνύοντας κάποια άλλα.  Για να τονίσουμε τα σημεία που θέλουμε, χρησιμοποιούμε ανοιχτά χρώματα που προσδίδουν φωτεινότητα και λάμψη(π.χ.  μια πούδρα λάμψης). Για να σκιάσουμε κάποια άλλα, χρησιμοποιούμε σκουρόχρωμες αποχρώσεις μειώνοντας τον όγκο, έτσι οι περιοχές αυτές δείχνουν μικρότερες.
Οι φωτοσκιάσεις ποικίλουν ανάλογα με το είδος του προσώπου. 
Ας τις αναλύσουμε λοιπόν!



  1.  Οβάλ  Είναι το ιδανικό σχήμα προσώπου και ουσιαστικά δεν είναι απαραίτητο το contour. Η μόνη παρέμβαση που κάνουμε αν θέλουμε, είναι να σκουρίνουμε το κάτω μέρος των ζυγωματικών και να φωτίσουμε το κόκκαλο.
  2. Μακρύ Αυτό το πρόσωπο είναι μεγάλο σε ύψος και μικρό σε πλάτος. Οπότε  το διορθώνουμε ως εξής: Τοποθετούμε την terracotta σε μέτωπο και πιγούνι για να ''κόψουμε'' το ύψος και πούδρα λάμψης στους κροτάφους, μπροστά από τα αυτιά (κατά μήκος του κόκαλου) και στα πλάγια του πιγουνιού, ώστε να αυξήσουμε το πλάτος.
  3. Ορθογώνιο  Για να το διορθώσουμε τοποθετούμε και σ'αυτό terracotta σε μέτωπο και πιγούνι καθώς και στις γωνίες, ενώ πούδρα λάμψης  στα πλάγια του προσώπου για να αυξήσουμε το πλάτος του.
  4.  Στρογγυλό Πώς το διορθώνουμε:  Για να ''κόψουμε'' πλάτος, τοποθετούμε terracotta απ'τα πλάγια των κροτάφων, μπροστά από τα αυτιά και τέλος στα πλάγια του πιγουνιού. Για να αυξήσουμε το ύψος φωτίζουμε με μια πούδρα λάμψης το μέτωπο, τα κόκαλα και το πιγούνι ( και σκιάζουμε στο λαιμό και κάτω απ'το πιγούνι για να δώσουμε μια  ψευδαίσθηση βάθους ) .
  5. Τετράγωνο  Διορθώνουμε σκιάζοντας στα πλαϊνά του προσώπου ξεκινώντας από τους κροτάφους, τα ζυγωματικά και στην κάτω γνάθο. Επιπλέον, φωτίζουμε στο κέντρο του μετώπου, στο πάνω μέρος των ζυγωματικών και στο πιγούνι για να αυξήσουμε το ύψος.
  6. Καρδιά Εδώ, σκιάζουμε τους κροτάφους και το πιγούνι, ενώ βάζουμε πούδρα λάμψης στο κέντρο του μετώπου, στα ζυγωματικά και στα πλάγια της κάτω ζώνης.
Η ακόλουθη φωτογραφία πιστεύω να σας βοηθήσει περισσότερο! 
  • Όπου ροζ terrtacotta 
  • Όπου λιλά πούδρα λάμψης ή εναλλακτικά ένα αρκετά ανοιχτό κονσίλερ 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου